Suomen Koulukuvaus Oy

Suomen Koulukuvaus OY on perheyritys, jonka juuret juontavat aina vuoteen 1919 asti, jolloin Oskari Rajala aloitti valokuvaajana ja valokuvaustarvikkeiden kauppiaana Turussa. Oskari Rajala otti myös luokkakuvia ja kävi moottoripyörällä kuvaamassa Suomen kirkkoja. 1970-luvulla järjestelmällinen koulukuvaus lisääntyi ja sitä varten perustettiin vuonna 1976 Suomen Koulukuvaus Oy. 1970-luvulla alettiin myydä luokkakuvien lisäksi myös ruutukuva-arkkeja. 1980-luvulla tulivat uusina tuotteina tarra-arkit. 2000-luvulla siirryttiin digikuvaukseen ja tuotevalikoimaan tulivat jääkaappimagneetit. Verkkokaupan myötä on nykyään mahdollista tarjota ennennäkemättömän laaja tuotevalikoima asiakkaiden ulottuville 24/7. Tällä hetkellä yrityksen toimitusjohtajana toimii Oskari Rajalan lapsen lapsen lapsista Jyrki Helminen.

SKK-logo copy.jpg

Yhteistyökumppanit

Colorkolmio Oy

Muistojen tallentamista jo vuodesta 1966 lähtien

Color-Kolmio on erilaisten valokuvatuotteiden toteuttamiseen erikoistunut laboratorio. Toimintamme peruspilareihin ovat alusta alkaen kuuluneet laatu, palvelu ja joustavuus. Palvelemme sekä yksityishenkilöitä että ammattivalokuvaajia korkean laadun, osaavan asiakaspalvelun ja joustavan toiminnan periaatteella.


Rajala pro shop

Luotettavaa palvelua muistojen ikuistamiseen jo vuodesta 1919

Yrityksemme perustaja, Oskari Rajala, aloitti valokuvaajana ja valokuvaustarvikkeiden kauppiaana Turussa vuonna 1919.
Oskari Rajala otti myös luokkakuvia ja kävi moottoripyörällä kuvaamassa Suomen kirkkoja. Kirkkokuvista valmistettiin postikortteja ja myytiin paikallisille kauppiaille myytäväksi matkailijoille. 
Oskari Rajala alkoi myös valmistaa kameroita ja radioita. Omalla OR- merkillä myytiin niin filmiä, kameroita kuin radioitakin.
Talvisota keskeytti kuitenkin hyvin alkaneen kamerateollisuuden. Tuontilisenssejä ei saanut ja tehdas tuhoutui pommituksissa. Meniscus - objektiivit jäivät historiaan.
Sotien jälkeen alkoi jälleenrakennus ja vähitellen erikoiskauppakin alkoi elpyä. Valokuvia valmistettiin yhä enemmän ja enemmän. Myös värikuvien kuvaaminen tuli vähitellen kaikelle kansalle mahdolliseksi. 
Oskari Rajalakin aloitti värikuvien valmistuksen omassa laboratoriossaan.
Toimintaa laajennettiin myös muille paikkakunnille ja aloitettiin uudelleen muistojen ikuistamiseen tarvittavien tuotteiden maahantuonti.
Vuonna 2000 Varsinais-Suomen Agenda 21 palkitsi Rajala Cameran vuoden ympäristöpalkinnolla ympäristöasioiden huomioonottamisesta kuvanvalmistuksessa. Rajalan laboratorioissa käytettiin vain kierrätyskemiaa ja otettiin metalliset ja muoviset filmipurkit kierrätykseen. Kerätyistä muovisista filmipurkeista valmistettiin kampoja. Myös raskasmetalli eli hopea poistettiin jätekemiasta.
Vuonna 2001 Varsinais-Suomen Yrittäjät ry. valitsi Rajalan vuoden perheyritykseksi.
Vuonna 2003 Mikrobitti lehti testasi nettikuvien laadun kahdeksassa kuvavalmistamossa ja totesi Rajalan kuvalaadun parhaaksi.
Digitaalisuus on muuttanut oleellisesti muistojen ikuistamista. Uusimmat kamerat mahdollistavat paljon sellaista, josta ei voitu aikaisemmin edes uneksia. Rajalan valikoimat ja asiakasmäärä ovat kasvaneet jatkuvasti, joten Rajalan on ollut mahdollista laajentaa toimintaansa.
Toimimme omissa myymälöissä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Tukholmassa, Turussa sekä verkkokaupallamme kaikkialla 24/7.
”Ikuista elämää” on ollut mottomme jo miltei 100 vuotta.


Kuvatilaus.fi

Kuvatilaus.fi on helpoin ja tehokkain tapa tilata kuvia verkossa.


Foka Oy

Foka Oy on perustettu 1976, toimialamme on valokuvaustarvikkeiden maahantuonti. Tuomme maahan alan johtavien valmistajien kuvan ikuistamiseen, parantamiseen, säilyttämiseen ja esittämiseen liityviä tarvikkeita. 


ASIAKASPALVELU@SUOMENKOULUKUVAUS.FI

Käyntiosoite:
Autoilijankatu 1
20780 Kaarina

Postiosoite:
PL 175
20101 Turku

P. 020 7530 322